نكات مهم از ظروف مسي كه نمي‌دانستيد!

۲۳ بازديد

يكي از زمان‌برترين و چالش‌برانگيزترين فعاليت‌هاي روزانه، آشپزي است. وقتي تجهيزات و لوازم لازم براي تهيه غذاهاي مختلف را نداشته باشيد، اين موضوع بدتر مي‌شود. از ابتدا، بشقاب‌هاي مسي جزو پركاربردترين ظروف و لوازم پخت‌وپز بوده است.  بسياري از مردم عقيده دارند كه پختن غذا در بشقاب‌هاي مسي فوايد متعددي براي سلامتي و تندرستي دارد.

ما مزايا و معايب ظروف مسي و همچنين مارك‌هاي برتر را در حين توصيف ويژگي‌هاي صفحات مسي مدرن موردبحث قرار خواهيم داد. پخت‌وپز ممكن است با ظروف باكيفيت، جذاب، امروزي و كارآمد علاوه بر قابلمه‌ها و تابه‌هاي مسي بسيار سرگرم‌كننده باشد.

 

مراحل ساخت ظروف‌ مسي

براي ايجاد و آماده‌سازي اين ظروف بايد چندين فرآيند انجام شود. ممكن است هنگام خريد اين ظروف از ميزان كاري كه يك هنرمند يا صنعتگر براي ايجاد ظروف مسي انجام مي‌دهد آگاه نباشيد، اما بايد از مراحل موردنياز براي ايجاد يك ديگ مسي يا هر ظرف مسي ديگري آگاه باشيد.

ساخت قالب يا بدنه ظرف مسي مرحله اوليه است. قالب‌گيري به‌عنوان مرحله اوليه توليد در ايجاد ظروف مسي جديد محسوب مي‌شود.

چكش زدن ظروف مرحله بعدي است. اگر ظروف مسي را قبل از خريد به‌دقت بررسي كنيد، ضربه‌هاي چكشي را به بدنه آن‌ها خواهيد ديد. افراد اين كار را به‌صورت دستي انجام مي‌دهند و ماشين‌هاي تخصصي آن را به‌طور خودكار انجام مي‌دهند.

سفيد كردن مرحله سوم است. اين پروژه به‌عنوان قلع بندي نيز شناخته مي‌شود. ظروف مسي پس از ساخته‌شدن و چكش‌كاري به رنگ سفيد و قلع اندود مي‌شوند.

دسته‌ها به‌عنوان مرحله چهارم به هم وصل شده و سوراخ مي‌شوند. مسگران با ابزار خاصي سوراخ‌هايي را در قسمت‌هاي خاصي از گلدان‌هاي مسي يا ظروف ديگر سوراخ مي‌كنند. دستگيره‌ها را با استفاده از دسته‌هاي مسي به آن وصل كنيد. فرآيند پوليش آخرين مرحله است. اكنون مسگران ظروف مسي جديد را صيقل مي‌دهند تا آن‌ها را درخشان و براق كنند.

 

بهترين برند ظروف مسي در بازار ايران كدام است؟

مشخصات ظرف مسي:

  • مس يك فلز رسانا است كه به‌طور مؤثر گرما را هدايت مي‌كند. به همين دليل يكي از بهترين غذاها براي تهيه است.
  • ظروف مسي سطوحي دارند كه گرما به‌طور مساوي توزيع مي‌شود و بنابراين گرما را سريع‌تر حفظ مي‌كنند.
  • ظروف مسي روند پخت را تسريع مي‌كنند. قابلمه مسي براي خورش و سوپ خوب عمل مي‌كند.
  • استفاده صحيح از ظروف مسي براي بدن و سلامتي ما بسيار عالي است.

 

تفاوت بين مس اصفهان و زنجان

معدن مس در چند شهر ايران ازجمله اصفهان، كاشان، زنجان، كرمان، شيراز و … صنعت بزرگي است كه شايد ظروف مسي زنجان و اصفهان در اين ميان بيشتر از همه نامشان را شنيده باشيد. آنچه مس اصفهان را از مس زنجان متمايز مي‌كند، اكنون جاي سؤال است. در واقع بايد توجه داشت كه هردوي اين شهرها از مس مرغوب استفاده مي‌كنند و سابقه بسيار طولاني در بخش مس دارند. تنوع و سبك اين ظروف، ظروف مسي اين دو شهر را از يكديگر متمايز مي‌كند.

در زنجان گزينه‌هاي بيشتري براي انتخاب اين ظروف وجود دارد و در اين شهر قابلمه‌ها، تابه‌ها و ساير وسايل مسي بيشتري نيز توليد مي‌شود. اصفهان را بيشتر به خاطر ظروف مسي فيروزه‌اي‌ رنگ مي‌شناسند كه منبت، حكاكي و تزيين‌شده است. در زنجان انتخاب كمتري از اين نوع غذاي زيبا و جذاب وجود دارد.

همچنين مسگري شهر زنجان قدمت بيشتري دارد و قدمت آن به 9500 سال مي‌رسد. در آخر بايد به اين نكته اشاره كرد كه ظروف مسي اصيل زنجاني و اصفهاني هركدام مي‌توانند از بهترين نوع خود باشند.

 

شناسايي ظروف مسي در بازار

شما بايد بتوانيد قبل از خريد اين ظروف جنس اصل را از تقلبي تشخيص دهيد. ملاحظات زير مي‌تواند به شما در شناسايي غذاهاي مسي اصيل كمك كند.

ظروف مسي اصلي بسيار درخشان و براق هستند. در هنگام خريد ظرف مسي، اگر مشاهده كرديد كه فاقد درخشندگي و درخشندگي لازم و تيره و كدر هستند، مي‌توانيد مطمئن باشيد كه كيفيت پاييني دارند.

ظرف‌هاي مسي معتبر نبايد وزن سبكي داشته باشند. اين نشان مي‌دهد كه آن‌ها از ورقه‌هاي شكننده و نازك ساخته‌شده‌اند كه دوام خاصي ندارند. اگر قصد خريد قابلمه مسي يا ساير تجهيزات پخت‌وپز راداريد، بايد به وزن آن‌ها و ضخامت ورقي كه در ساخت آن‌ها استفاده‌شده است دقت كنيد.

سطوح داخلي و خارجي ظرف‌هايي كه جنس مسي دارند، بايد كاملاً صاف و عاري از هرگونه فرورفتگي، سوراخ، زنگ‌زدگي يا پوسته‌پوسته شدن باشد. كيفيت آبكاري قلع: ظروف مسي بايد داراي آبكاري سفيد باكيفيت باشند. اين نشان مي‌دهد كه فضاي داخلي صفحات كاملاً درخشان و سفيد است، به‌طور يكنواخت سفيد شده است، بدون لكه يا لكه‌هاي سياه است و كاملاً سفيد است.

كيفيت چكش‌كاري بايد بسيار منظم، ثابت و درجه‌يك باشد. چكش‌كاري كه اغلب با دست انجام مي‌شود پرهزينه‌تر و جذاب‌تر است. قبل از خريد ظروف مسي، از كيفيت قالب آن‌ها آگاه باشيد. چسباندن درب ظرف به آن بايد ساده باشد و دسته‌ها بايد محكم در جاي خودجوش داده شوند.

آهنرباها به سمت مس واقعي كشيده نمي‌شوند. اگر آهنربا به ظروف مسي بچسبد، مي‌توانيد به‌دروغ بودن آن پي ببريد. اگر رنگ ظروف مسي شما پس از تميز كردن با رب يا محلول سركه و نمك تيره شد، اصل نيستند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.